Thursday , April 18 2024

Various Artists – Street Level Presents

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[samling, Street Level Records, betyg: -]

Efter ett tungt intro av Scratchaholics kickar denna samling igång och Street Level Records ger oss en liten presentation av den tunga, svängiga Hip-Hop de ger ut.

Labeln startade som skivaffär i mitten på 90-talet, men efter att under en tid fungerat både som det och skivbolag bestämde man sig för några år sedan att uteslutande satsa på att ge ut skivor. Därefter har man gett ut ett flertal 12 tummare, men det är först i och med denna samling, som förövrigt även har getts ut i USA man tar steget över till cd. Vilket är glädjande för oss som inte har skivspelare och inte kunnat ta del av deras musik tidigare.

Just det faktum att plattan ska ges ut i Amerika är orsaken till att alla spår utom ett är på engelska, vilket jag först tyckte va lite synd då den inhemska prägeln försvann. Men när jag lyssnar på skivan och hör hur bra vissa artister som jag tidigare ratat blir när de rappar på engelska ändrar jag uppfattning. Ett exempel är Timbuktu som jag tidigare aldrig varit någon stor diggare av, men när han här gör “Of men and mics” tillsammans med Promoe så knockar han mig direkt.

Merparten av låtarna som är inkluderade här är bra, men så finns det några som inte är så bra och en som är riktigt usel, vilket sänker betyget. Och att man lagt in en helt värdelös mix av skivans sämsta spår som bonusspår sänker betyget ytterligare.

Låten ifråga är “Artist eller kriminell” av Ken, och när jag lyssnar på den stärks jag bara ännu mer i min uppfattning om att han är Sveriges sämste rappare och grovt överskattad. Men bortsett från den är detta en helt okej platta.

Intro- Schratchaholics Feat Tech-Nic
Come get it-Swing feat Agallah and Ayo
Three poisonous darts-Form one feat copywrite and camu tao
Off the record (remix)-Promoe
Handle your b.i-Group feat Agallah and Bleedz
I'ts alright Swing feat Pappa Don
Drunkard-Glazious the iey
Legion of doom-Form one feat Rasheed
I'ts Promoe-Promoe
Go out there-Interactif crew feat Dinah
Off the record-Promoe
Fight club-Form one
Don't get scared-Swing feat Buc Norris and Mike Mulee
Street Life-Group feat Bleedz
Of men and mics-Timbuktu and Promoe
Artist eller kriminell-Ken
Artist eller kriminell (Street-Level remix) Ken

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …