The Rasmus – Dead Letters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Henrik Nyström)

[album, Playground, betyg: -]

I hemlandet är The Rasmus, Finlands direkta svar på Bon Jovi ruggigt stora. Med fräcka frisyrer, trånande blickar och en påklistrad rockattityd har de lyckats etablera sig som finsk rocks stora posterpojkar och såväl listettor som grammisplaketter har duggat tätt.
Dead Letters är namnet på deras femte album, uppföljaren till det bedrövliga men storsäljande succén “Into”.

Och varför ändra på ett vinnande koncept? Finpolerat och radioanpassat ut i minsta söm, pinsamt förutsägbara melodier och lite lagom tårögt för alla känsliga tonårshjärtan. Det är alltså om möjligt, ännu klibbigare den här gången.

Inledningsriffet till “First Day of My Life” är riktigt bra i 22 hela sekunder men sen går det minst sagt utför och de efterföljande 40 minuterna är inget annat än en ren helvetesresa genom landet lagoms urtrista landskap.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …