Wednesday , June 19 2024

Evergrey – Recreation Day

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Inside Out Music, betyg: -]

Trots att jag gillar brittisk Heavy-Metal från tidigt 80-tal, har jag alltid haft svårt för de band som är influerade av den genren. Orsaken till detta är att de grupper jag hört har saknat ett eget sound och mest låtit som kopior på den tidens artister.

Detta gjorde att jag först kände mig lite skeptisk till denna skiva, med en grupp som trots att de släppt tre skivor tidigare gått mig helt förbi. Men man ska inte döma bort något på förhand, så jag lyssnade igenom skivan och det ångrar jag inte. För dessa grabbar har med utgångspunkt från ovannämnda genre fått till en egen ljudbild där allt det man förknippar med Heavy-Metal återfinns.

Men riktigt nöjd är jag inte, för musiken saknar en viktig faktor och det är tyngden, både bas och trummor låter på tok för klent för att jag ska känna mig riktigt nöjd. Men i övrigt är detta en skiva jag verkligen gillar och det känns glädjande att det finns ett band som kan vidareutveckla en musikgenre, som mest känts som den stått och stampat de senaste 20 åren.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …