Tuesday , February 7 2023

Merciless – Merciless

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[album, Sound Pollution, betyg: -]

Med denna självbetitlade 10 spårs skiva gjorde Merciless i slutet av förra året comeback på den svenska Death/Thrashmetalscenen.

Det som för mig är den mest markanta skillnaden mellan detta band och andra jag hört i samma genre, är att de ger utrymme för basen och trummorna i sin musik. Vilket i kombination med en duktig gitarrist och en bra sångare ger just det brutala sound jag vill ha när jag lyssnar på denna typ av musik.

Förutom tyngden är detta musikaliskt sett en väldigt omväxlande skiva, med stor bredd och variation i ljudbilden. vilket gör att den inte känns lika förutsägbar som en del andra skivor där takten varit ungefär densamma hela skivan igenom.

Detta är en briljant comeback skiva som visar vilka som är kungarna på den svenska Death/Thrashmetalscenen.

Om Webbmaster

Kolla även

Krom – “Vi måste snacka”

Låt oss titta lite närmare på ett nytt band med två rutinerade män bakom maskinerna.  …