Thursday , August 18 2022

Det har varit schlagerfestival!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

I helgen var det melodifestival och att det förändras är roligt.
Rock, pop och nu också synthinslag har blivit vardag. Efter lite efterforskningar fick jag fram något kul om festivalen.

Svenska Jönköpingbaserade skivbolaget Memento Materia friade nog stort igår på hemmaplan efter det att de hade artister med i både 3:an och 4:an.

Martin Thors (Nasa) dansade loss i någon form av robotpresentation iförd Kraftwerk-tröja och bredvid honom Patrik Henzel också han Nasa. Båda stod som kompositörer till Mednez bidrag.

Marcus Landgren presenterades som synthare och sångare i ett band. Marcus har tidigare sjungit i Moonlight Cove som medverkade på Memento Materia samlingen “Monument/8”

Petter om melodifestivalen
Helt klart är att melodifestivalen är en musikalisk upplevelse som medför känslor. Så mina känslor får ta lite utrymme på sidan idag och jag hoppas att schlager världen läser det.

Den jury som lyckades få med bidrag nummer 4:a “Ingen annan” med artisten Alive feat. Jessie Martins måste vara döva eller åtminstone helt tondöva. Nu har de verkligen lagt ribban och jag sagt mitt om den här cirkusen.

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …