The Raveonettes – Whip It On

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Sven Eklöv)

[ep, Sony, betyg: -]

Det senaste exemplet på bra rockmusik från Danmark är denna duo som redan innan debutskivan kommit ut blivit väldigt omtalade, för sitt sound vars rötter är Jesus And The Marychain, Cramps, tjejpopgrupper från 60-talet och amerikansk garage och surfrock.

Denna egna ljudbild, toppas av att Sune Rose Wagner och Sharon Foi som är de två medlemmarna i bandet delar på sången. Sharon har för övrigt liknat sången vid den som Everly Brothers hade.

Som en extra bonus på denna mini-ep. får man förutom åtta låtar även med videon till singeln “Attack Of The Ghostriders”. I videon kan man också se bandets förkärlek till b-skräckfilmer från 60-talet. Vilket även återkommer i typsnittet bandnamnet är skrivet i.

Musikaliskt är det en väldigt varierande platta, och influenserna från ovannämnda stilar och band, hörs tydligt. Men även andra stilar som t.ex. Rockabilly dyker upp, bl.a. i “Cops On Our Tail”.

Detta lilla alster kommer till sommaren följas upp av en fullängdare, och bandet kommer även att besöka Sverige för några klubbspelningar under våren. Förhoppningsvis kommer det då att dyka upp en intervju med dom på denna siten.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …