Wolfsheim följer upp succéalbumet Spectators!

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Ett av de mest framgångsrika synthpopbanden på senare år, tyska Wolfsheim befinner sig i en studio i Berlin för att färdigställa nya albumet “Casting Shadows”. Singeln “Kein Zurück” släpps den 17 februari om den kommer att släppas i Sverige och när är oklart.

Peter Heppner och Markus Reinhardt arbetar med 14 nya låtar till albumet. Enligt bandets officiella hemsida går albumet i klassisk Wolfheim anda. Det finns både fartfylda låtar och mer stillsamma. Trots att gitarr används på alla låtar beskriver de skivan som väldigt elektronisk.

Det har också spelats in en video till “Kein Zurük” tillsammans med regissören Detlev Buck.

Albumet “Casting Shadows” släpps den sjunde april.

Mer information om gruppen hittar du här: www.wolfsheim.de

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …