Thursday , July 18 2024

In Flames – Reroute To Remain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Nuclear Blast, betyg: -]

Göteborgarna i In Flames är tillbaka och fansen kommer inte bli besvikna den här gången heller. Reroute To Remain bjuder lyssnaren på samma tunga metal som In Flames alltid hamrat fram, samtidigt som den är finstämd och melodiös med refränger som mycket medryckande tvingar huvudet att gunga i takt med musiken.

Detta är svensk metal när den är som bäst. Som vanligt visar In Flames prov på sin flexibilitet när de med fingertoppskänsla varvar sin aggressivitet med stämningsfulla melodiösa inslag, precis som de gjort sedan Lunar Strain 1994.

Soundet på Reroute To Remain är välproducerat utan att tappa råheten och aggressiviteten som kännetecknar In Flames. Refrängerna har lyft sig ytterligare sedan Clayman (2000), och refrängen på spåret “Trigger” kommer gå till historien. Självklart känner man igen In Flames, men det finns ändå något nytt och fräscht för de mest inbitna fansen.

Betyget blir solklart en femma, för det lär dröja innan något metalband matchar detta året solklart bästa metalalbum. Man kan knappt bärga sig till man får se dem live på hemmaplan den 31 oktober (då lär följeslagarna vara Pain istället för som under nuvarande USA-turnén Slayer & Soulfly).

Slutligen till alla In Flames fans: Skrapa ihop stålar och häng på låset till skivaffärerna den 2 september för då finns Reroute to remain i handeln.

Skrivet av Niklas Dahlberg

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …