Wednesday , July 24 2024

The Teenage Idols – The Teenage Idols

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Pelle Olofsson)

[album, Playground, betyg: -]

När jag hörde förra årets singel Teenage Idols From Outer Space var jag inte speciellt imponerad. Jag tyckte att de saknade orginalitet, vitalitet och talang. Men det var då. Idag äter jag med glädje upp mina förhastade slutsatser. The Teenage Idols är utan tvekan årets bästa rockalbum. Inledande “Here She Comes” träffar rakt mellan benen med våldsam frenesi. Och så fortsätter det i en dryg halvtimme – skitiga gitarriff, blytung rytmsektion och den mest energiska svenska (norska?) sångaren på den här sidan Tomas Öberg. Visst är de influerade av The Cramps, men även av mer samtida akter som The Make-Up och Guitar Wolf. Det är punkigt, bluesigt och brutalt, och jag hävdar bestämt att vilken låt som helst med The Teenage Idols är bättre än vad The Cramps ens var kapabla till vare sig i teorin eller praktiken. Mitt nya favoritband är helt enkelt överlägsna alla andra svenska band i genren “skitig djävla rockmusik”. Så unna dig själv en present – köp The Teenage Idols, dra upp volymkontrollen till 11 och börja dansa.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …