Thursday , July 18 2024

Morticians – Private Void

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Capp Glaufx, betyg: -]

Semi-suggestiv synthpop på engelska, av svenska Morticians på Grekiska Capp. Den svenska duon Morticians har letat sig ner till södra Europa och grekiska Capp Glaufx för skivkontrakt. Fullängdsdebuten Private Void har starka spår av Children Within men även influenser från Klinik och Suicide Commando. Plattan gavs egentligen ut redan förra året men då utan ett bolag i ryggen. Så detta får räknas som den riktiga fullängdsdebuten. Genomgående är soundet lugnt suggestivt med mörk och låg sång från båda medlemmarnas stämband. På spår som “To heaven” och “Aware” blir det lite för suggestivt och mörkt. Låtarna hamnar i ett ingemansland mellan synthpopens och industripopens land. Mycket bättre blir det när duon prövar på ett mer renodlat sound med enklare och självklarare slingor som i “Alive” och “Goodbye”. I stort en bra debut. Något som fattas för Morticians precis som hos många andra synthpopband är de där starka vokala insatserna. Till nästa platta vill jag höra mer av Maries ljusa röst.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …