Steve Lawler/Global Underground – Lights Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[samling, Global Underground/Goldhead, betyg: -]

Global Underground har under flera år glatt oss med utmärkta samlingar med klubbmusik. Senaste plattan man kan bli glad över är tribalhouse-legenden Steve Lawlers nya mixserie Lights Out. Enligt Lawler, som för övrigt gästade Stockholm i början på året med just Global Underground, är syftet med denna serie att återinföra experimenterandet inom klubbmusiken. På den första skivan möts vi av en ljudbild som är väldigt lik det mesta som görs inom tribalhouse. Med den skillnaden att ljudbilden Lawler målar upp är tyngre och mörkare än något man hört tidigare. Känslan man får när man hör första skivan är att man blir överkörd av ett vilt skenade tåg, så tung och mäktig är ljudbilden. Men det verkliga experimenterandet sker på skiva två. Där har Lawler nämligen mixat ihop tribal house med elektroclash. Det resulterar i en av årets mest extasframkallande plattor. Slutresultatet har blivit en obeskrivlig ljudbild som inte är direkt dansant men ytterst fascinerande. Lawler visar med denna platta att han efter alla år i branschen fortfarande kan konsten att göra nyskapande musik.

Skriven av: Sven Eklöv

Om Webbmaster

Kolla även

Gamma Vortex och TUKT intar Charles Dickens i Helsingborg  

Charles Dickens Bar & Scen i Helsingborg har på senare år gjort en storsatsning på …