Saturday , June 22 2024

Various – Back To Mine/ Orbital

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[samling, DMC, betyg: -]

I den eminenta serien Back To Mine där klubbmusikartister väljer sina favoriter, har turen nu kommit till Technoduon Orbital. Men det är inte så mycket Techno som möter oss på skivan utan istället får vi en samling där tonvikten ligger på ska och reggae.

Men första låten på skivan är en tjusigt lyxig storbandslåt från 60-talet av John Barry, därefter blir det ett tvärt kast till Lee Perrys “The Knack”. En annan Reggaeelåt som är värd att nämna är Don’t Burn Your Bridges med den ganska okända Susan Cadogan.

Nu är det inte bara reggae och ska som dyker upp på skivan. Även artister som PJ Harvey, The Divine Comedy, Tangerine Dream finns med. Och självklart har bröderna tagit med en egen låt som är exklusiv för denna skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …