The Wannadies – Before / After

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, National, betyg: -]

Man borde ha lärt sig nu att det alltid går att lita på Wannadies. När förra plattan “Yeah” släpptes för tre år sedan kändes den till en början rätt tråkig och seg. Men jag litade på Pär Wiksten som sa att det var det bästa de gjort, och snart insåg jag att det var en toppenplatta. Och samma sak är det med nya “Before/After”. Den kändes vid de första genomlyssningarna ganska profillös och mesig, men den har vuxit varje gång den hamnat i skivspelaren och sällar sig till raden av starka plattor från bandet. Att riktigt bra skivor oftast inte sitter direkt utan kommer med tiden är en gammal sanning som gäller än.

Mitt exemplar är egentligen två. En skiva med lugna låtar och en med de vanliga snabba Popdängorna. Wannadies klarar båda varianterna med bravur, vilken skiva som är bäst är en humörfråga hos lyssnaren.

“Before”-inledande “Little by little” har ett sataniskt sväng och är Wannadies när bandet är som bäst och på sitt allra poppigaste humör. Den lugna “Singalong son” på “After” svänger lika skönt men på ett helt annat sätt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …