Tuesday , April 23 2024

Sam – Mr President

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[singel, Juju records, Universal, betyg: -]

Jag blir så jävla glad. Här satt man och deppade ihop när man insåg att kanske var det trots allt bättre förr. Det kom ny spännande musik, med nya spännande artister som vågade blanda och ge med samtida referenser utan respekt. Men så nu plötsligt… Malmö sjuder av “jag kände hans lillebror när vi var små” och “han den nya på Timbuktus bolag”. Alla pratar om Sam, och det är fullt berättigat. Hans debut är visserligen en singel, med bara en låt, men från oss lyckliga som fått höra större delar av hans repertoar kan bara meddelas att det slutar inte här. Sam är en mäkta talangfull singer/songwriter och den amerikansk-klingande rappen sitter som gjuten även den. Låtens klister, och det som lyfter humöret ännu ett snäpp hos lyssnaren, är annars lergöksslingan(?), som näppeligen kommer att undgå någon sensommaren 2002.

Singeln innehåller förresten två justa versioner plus videon, som bara den gör skivan värd minst dubbla priset, huvudrollsinnehavaren är uppenbarligen en nyutsprungen teaterapa och gör fantastiska insatser som mulla, tv-reporter, väderman och – såklart – president. Det är klockrent, snyggt, välproducerat och man blir bara så (se ovan) glad. Så se fortast möjligt till att inhandla “Mr President”, den kostar inte mer än en halv politiskt inkorrekt hamburgare på McDonalds, och då slipper du dessutom garanterat problem med akrylamid.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …