Wednesday , May 22 2024

Speedy J – Loudboxer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Novamute / Playground, betyg: -]

Förra gången det begav sig fick Speedy J en femma för albumet A shocking hobby, som beskrevs som en blodig och intensiv version av Massive Attacks Mezzanine. Från det har soundet utvecklats både ett och två steg mot dansgolvet. Det är förvisso anonymt och kanske en bra bit mindre nyskapande, men det håller fantastiskt hög teknisk kvalitet och ljuden är så fräscha att man fastnar som i en klistertub. Så smit in i närmaste skivbutik nu och leta fram den minimalistiskt Designers Republic-designade digipak:en och provlyssna stenhårda “Krekc” och supertunga “Sevntrak”, två fantastiskt meditativa dansspår som sopar mattan med det mesta annat i genren.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …