Saturday , April 13 2024

Diverse artister – Deep trance

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[samling, Millennium / Border, betyg: -]

Om det är någon mer än jag som tröttnat på Astral Projections aldrig sinande synt-pads och sockersöta melodier så kan här komma räddningen.

På “Deep trance” får vi ta del av den nya genrebeskrivningen “tech trance”, som evolverat fram de senaste åren. Receptet är ganska enkelt, ta samma musik som du hör på “Absolut trance 83” och skala bort det melodiösa och tröttsamma publikfrieriet. Presto, en ny trevlig genre för de som hellre går på rave än salsaklubb.

Just den här skivan bjuder kanske inte på de mest spännande spåren, men det är en klart juste non-stop partymix, som funkar rätt bra även när man går hemma och dammsuger, eller sitter framför datorn och skriver skivrecensioner. Inget minnesvärt, men man gungar allt som oftast med och nickar belåtet. En trea i betyg, men en stark sådan.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …