Pzycho Bitch – Eden

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Micael Sandén)

[album, Pronoize / Import, betyg: -]

Ett band som egentligen bara blev sammansatt för att göra en låt till ett annat projekt. De tyckte dock att det fungerade så bra att de beslöt sig för att fortsätta tillsammans, vilket de nog gjorde rätt i. Noize möter Trip hop och Electro, en liten gnutta Industri och en pratsjungande, sexig kvinnlig röst, ägd av S.I.N.A. De övriga medlemmarna är Stefan och Die Farben.

Slammrigt trummkomp med distade ljud, ibland lite haltande rytm och den där sexiga rösten. Ta Portishead och Tricky, häll i lite Covenant, krydda med P.J. Harveys röst och redda av med Flying Lizards (om det är någon som kommer ihåg dem?) och servera med både engelska och tyska texter. Är det bra då? Tja, bitvis mycket bra och betydligt mer varierande än det kan tyckas vid en första lyssning. En ovanligt bra och originell debutplatta som definitivt lyser upp min tillvaro i väntan på våren.

(Zero beklagar att denna recension blandades med gruppen Project-X album “Closing Down the Systems” i senaste numret av papperstidningen)

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …