Saturday , July 13 2024

DDR – – Electropop i medvind

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

Det finns band som kämpar år efter år för att bli upptäckta. Andra blir upptäckta nästan av en slump. DDR från Mariestad vet att man genom en gnutta timning och en stor portion tur plötsligt kan gå från att vara fullständigt okända till att vara ett band

Duon DDR, som består av Mikael Johansson och Jonas Gamaliesson, har haft ett år som inte liknat något de tidigare upplevt.

– Det har helt klart varit ett annorlunda år, säger Mikael, och det känns otroligt spännande att nu få vara med som artist på SAMA. Det känns som att det här är ett gyllene tillfälle för oss att visa upp oss. Sedan får vi se vad som händer efteråt”.

Fast några popstjärnor har de aldrig varit ute efter att bli. Både Jonas och Mikael har familj och jobb, vilket inte tillåter musikaliska raketkarriärer med långa turnéer. Men visst har dom skickat demos till skivbolag, fast hittills har ingen nappat.

– Vilket kan vara bra, påpekar Mikael, för då riskerar vi inte att bindas upp kring ett visst sound eller en viss image. Nu kan vi utvecklas som vi vill.

För visst riskerar DDR att hamna i ett fack, som Kraftwerk kopior. Men på Sama kommer publiken att få höra att bandet har betydligt vidare musikaliskt spektra än så.

– Vi har under senaste året letat efter ett eget sound, något som är DDR istället för att vara Kraftwerk-pastisch. På de tre klubbspelningarna vi haft i vinter har vi kört en ny låt per spelning, och dom har varit betydligt mer DDR än Kraftwerk. Och publiken har gillat det, säger Mikael.

De flesta av DDR’s färdiga låtar fram till dags datum ligger ute på mp3.com. Även om nedladdningstopparna ligger i samband med spelningarna hämtas deras låtar hela tiden och nedladdningarna har ökat generellt under det gångna året. Dessutom har en blygsam, men ändå, efterfrågan på deras skivor börjat märkas.

– Vi har sålt skivor till Norge, Italien och USA utöver Sverige, berättar Mikael. Just nu funderar vi på att putsa upp de gamla låtarna en aning och lägga dom på en skiva tillsammans med dom nya. Förhoppningsvis hinner vi med det till Sama och kan då presentera en bra skiva där allt känns lika fräscht.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …