Wednesday , February 1 2023

Timo Maas – Loud

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Playground, betyg: -]

Det är inte alltid lätt att vara trendskapare. Det vill till att alltid ligga steget före alla andra, att hitta nya vägar och visa färdriktningen. Tyske discjockeyn och artisten Timo Maas är en sådan trendskapare. De senaste åren har han tillhört den lilla skara som utvecklat och förnyat klubbmusiken genom sin respektlösa korsning av olika dansgenres.

Självklart blir då förväntningarna höga när han nu släpper en ny skiva – vart för han musiken den här gången? Men jag måste erkänna att jag blir lite besviken. Loud är inte alls så nydanande som man kunde vänta. Variationen på låtarna är det inget fel på; House och Techno blandas med Disco och Chill out. Ibland är det vokalt, ibland instrumentalt. Så långt allt väl, men sedan då? Var är den där extra kryddan, det djärva nytänkandet eller dom banbrytande erövringarna av okända musikaliska marker? Tyvärr tycker jag att det saknas. Loud är en bra partyplatta, men dessvärre inte mycket mer än så. Som sagt, det är inte alltid lätt att vara trendskapare.

Om Webbmaster

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Spela på Melodifestivalen!

Bettingbranschen är en av de branscher som växer allra mest.  Antalet sporter och evangemang som …