Håkan Hellström – Luften bor i mina steg

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Dolores/Virgin/Universal, betyg: -]

Han har tagit av sig sjömanskostymen och lättat ankar.Till havs sjunger man mycket visor och därför har han valt att spela in några sådana innan han ger sig ut på nästa äventyr.

Det är fyra små underbara svenska visor som han valt att framföra tillsammans med sina bandmedlemmar. Mats Poulsons “Visa vid vindens ängar”, Ted Gärdestads “Äntligen på väg, Olle Adolphssons “Trubbel” och Fred Åkerströms “Jag ger dig min morgon” är de ärade utvalda.

Och alla fyra framförs med en självklar känsla av att man inte behöver tveka på att det är den där tokiga clownen i sjömanskostym som inte kan sjunga, som ligger bakom. Håkan Hellström lär ut ett stycke svensk musikhistoria till dagens ungdom,det ska han ha en stor eloge för.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …