Dick Lundberg – Bara något jag skrev

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Birdnest/MNW, betyg: -]

Birdnest verkar numera bara släppa samlingsalbum, återutgivningar och f.d. TV-kändisar förstås, det verkar som punken ligger på sin dödsbädd. Bara Något Jag Skrev tillhör alla tre kategorierna, för detta är nämligen sexton av Herr Lundbergs gamla demolåtar som han valt att släppa på CD, så gott som alla inspelade i hans lägenhet.

Inte särskilt intressant! Jag gillar “Rosorna” och “En stilla bön inför det påstådda milleniumskiftet” men annars blir det mest patetiskt. Men Herr Lundbergs humor är det inget fel på och hans parodi på cover-trubadurer i “Jag fortsätter att spela den musik som ger mig sex” är underbar. Så Herr Lundberg har humor, han kan sjunga och han kan spela gitarr, så ge han då en studio och en producent så får vi se vad det kan bli av det, men sluta att släppa sånt här dravel.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …