Saturday , January 28 2023

Tracy Bonham – Down Here

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Def Jam/Island, betyg: -]

Som 9-åring började Tracy Bonham spela fiol, några år senare även piano. Det tog sig den naturliga följden att hon började studera klassisk musik, bl.a. på universitet i Kalifornien. Det hela slutade med en revolt mot hennes musikaliska rötter och Tracy började spela rock.

Några framgångsrika år och album senare återanvänder hon till sina barndoms stråkar och stryker dem lätt över sin bitchiga rockmusik. Hon konfronterar rädsla och osäkerhet med en våldsam säkerhet och bitande humor. Tracy Bonham är på rätt väg och med lite mindre rockiga gitarrer kan det bli riktigt intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …