Tuesday , August 16 2022

The Facer – Final Exit

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Stockholm Records, betyg: -]

The Facer har blivit mycket hyllade för sina liveframträdanden med en nominering till “Sveriges bästa liveband” i P3 som följd. Final exit är gruppens andra album och musikaliskt är det råare, rakare och betydligt mer dokumentärt, vilket kanske beror på att David Sandström, tidigare Refused, satt sig bakom trummorna.

Texterna är korta och enkla och handlar mestadels om utanförskap och förakt, visste man inte bättre kunde man tro att Henrik Berggren varit med på ett hörn. I singelspåret “One track mind” sjunger Paul att han fastnat i ett Rock´n rollband och det är väl just Rock´n roll det är. Låten “La la la (can´t help it)” är ett litet undantag där jag stundtals får för mig att det är Brett Andersen som sjunger. Men det är ändå den jag tycker bäst om.

Om Webbmaster

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …