Wednesday , May 22 2024

The Beta Band – Hot Shots 2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Regal, betyg: -]

När man hör första låten på den här skivan, singelspåret “Squares”, anar man att något bra och intressant har hamnat i skivspelaren. Men det dröjer inte länge innan man inser sin felaktiga tanke, “Squares” är en bra låt men det verkar också vara den enda låt man har gjort klart.

I övrigt låter det som experimenterandet och lekandet har tagit överhanden. Att man inte har någon normal stomme i bandet utan gärna byter instrument med varandra minskar ju inte direkt misstankarna. Flera låtar har en bra refräng i sången som man kunde gå tillbaka till replokalen och skapa riktigt bra musik av. Mycket handlar det om programmering, loopande, samplande och just experimenterande med syntar och när man vet att det finns så många band som är otroligt duktiga på att göra Elektronisk musik, och som dessutom inte tas riktigt på allvar av media, så undrar man varför sånt här ges uppmärksamhet i pressen. Det är trist, tråkig, slö och intetsägande musik.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …