Robert Johnson And Punchdrunks – Fried On The Altar Of Good Taste

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Silence, betyg: -]

RJAP bildades 1992 och har släppt tre album tidigare med en hel del goda recensioner som följd. De spelar en instrumental trashmusik med rötter i den svenska Garagerocken och influenser från 60-talet. 1997 bjöd killarna i Bob hund in sina idoler i RJAP till en gemensam turné.

Detta samarbete har fortsatt och de bägge Kraftwerk fanatikerna Tomas Öberg och Jonas Jonasson har trots det tunga arbetet med Bergman Rock projektet tagit sig tid att inte bara producera plattan utan även medverka på bongotrummor respektive Synth. Det är både egna låtar och diverse covers, mycket filmlåtar med Bond-ledmotivet “On her Majestes secred service” som ett bra exempel.

Själv gillar jag dock en annan filmlåt bäst, nämligen “Escape from New York” med sina fruktade Kraftwerk-slingor i bakgrunden. Bra är även den svängiga jazz/ska låten “Ali Pang” som spelats en del på radion.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …