Friday , February 23 2024

Mandalay – Instinct

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, V2, betyg: -]

Vi gör inte musik för sjuåringar skriver Mandalay i pressutskicket och riktar skarp kritik, främst mot de kommersiella radiostationerna. Mandalay som består av Saul Freeman och Nicola Hitchcock släpper nu sitt andra album Instinct. Ett album som känns mer utvecklat och genomarbetat än 1998 års debut Empathy.

Mandalay spelar Trip-hop av hög kvalité. Inget man spelar på förfesten kanske men den passar utmärkt till söndagens återvändande till verkligheten. Texterna handlar om ömtålig kärlek, att inte bli tagen på allvar och utanförskap m m. Mandalays emotionella musik och texter får med hjälp av Nicolas råkalla, darrande röst huden att drypa av svett och kroppen att skaka av ångest. Första halvan av skivan är riktigt bra, mycket tack vare starka refränger som i singelspåret “Deep love” men främst i smått fenomenala “Don´t invent me”. Andra halvan är lugnare och tristare vilket sänker betyget en hel del.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …