Monday , September 20 2021

Granada – Same

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Sprinkler, betyg: -]

Ett respekterat band måste ha en bra sångare, Granada har två i Anna Järvinen och Magnus Vikström. Och dessa två röster synkroniseras på ett smått obeskrivligt härligt sätt, särskilt i låten “Helene” som är bäst på skivan.

Musikaliskt är det lugn och stämningsfull Pop med piano och elorgel i grunden. Ett Saint etienne med mindre elektronik och betydligt lugnare. Tyvärr når man inte upp till de högre betygen eftersom några låtar är för stela och trista men jag hoppas att Granada fortsätter med sin sockersöta pop i alla fall, det är skön omväxling till den annars så elektroniska musik som strömmar ur stereon.

Om Webbmaster

Kolla även

Obsession of Time – aktuella med EP och konsertvideo

Sydsvenska Obsession of Time – alias Fredrik Frostengren, Andreas Ohlsson och Jane Jarl – har …