Wednesday , April 17 2024

Graham Coxon – The Golden D

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Transcopic/EMI, betyg: -]

Då var det dags för Storbritanniens största Bob Hund fan, Blurgitarristen Graham Coxon att släppa sitt andra album. Albumet har dock inga direkta likheter med dessa två band eftersom det här är tyngre och punkigare.

Graham har inte bara producerat och spelat samtliga instrument själv, han har dessutom målat det fula omslaget och medföljande bildhäfte. Jag föredrar att få med texterna. The Golden D öppnas bra med en hyllning till skateboardåkaren Jamie Thomas. Annars är skivan väldigt trist och enformig, undantag är de överlägset bästa låtarna “Fame + Fortune” och “Thats when I reach for my revolver”, vilka bägge är covers på postpunkarna Mission of Burma. Så kanske ska man istället lägga pengarna på dem.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …