Catatonia – Paper Scissors Stone

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Blanco Y Negro/Warner, betyg: -]

Catatonia är nog mest kända av allmänheten för sin låt om de två arkiv X-agenterna “Mulder and Scully”, som blev en kommersiell hit för några år sedan. Men Catatonia är också ett rutinerat band med flera album på sitt samvete.

Det är deras harmoniska melodier i en halvstökig miljö med Cerys Matthews säregna röst, någonstans mellan Cranberriessångerskan Dolores O´riordan och Björk, som gör dem till något mer än bara ett tråkigt Popband. Låtarna “Godspeed”, “What it is” och “Is Everybody Here on Drugs?” är riktigt bra, men albumet är fyllt med hela 14 låtar och det blir tyvärr några för mycket.

Turnén som skulle följa denna skiva blev inställd p.g.a. Cerys utbrändhet med ångestproblem som följd och senare har det även meddelats att det här förmodligen blev walesarnas sista skivsläpp.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …