Sunday , January 29 2023

Savoy – Mountains of time

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, EMI, betyg: -]

'Tar man sig tid att läsa på om detta norska band är det svårt att inte haja till. Motorn i Savoy är nämligen den samma som i de gamla rävarna A-Ha, Paul Waaktaar. Här kompletteras han dock av Frode Unneland och ingen annan än fru Wakktaar: Lauren Savoy. Och visst skiner ett visst släktskap med A-Ha igenom även på “Mountains of Time” även om den manliga sången förstås inte blir lika stark som när man tänker tillbaka på “Take on Me”. När Lauren tar över mikrofonen så skiftar så karaktären över till vad som snarast känns som en replika av St Etienne, tyvärr utan de rejält “catchy” singelspåren bara. Efter dessa inledande stilskiftningar spårar Savoy ur rejält och slirar fram och tillbaka mellan rena country'n'western-spår och kraftigt Beatles-doftande pop-melodramer och för en stackars gammal övervintrad “synthare” som undertecknad innebär det tyvärr att man hellre skiftar över till något annat.

Om Webbmaster

Kolla även

Dave Gahan och Kurt Uenala – deltar på en hyllningsskiva till The Raveonettes

För tjugo år sedan gav Köpenhamnsbandet The Raveonettes, bestående av Sune Rose Wagner och Sharin …