Wednesday , April 17 2024

Plastic planet – A single record

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[ep, Nangijala, betyg: -]

Att Plastic Planet är en hög glada skånepågar försöker man efter bästa förmåga dölja på sin debut-EP. Musiken är, som många redan vet efter ihärdiga spelningar runt landet, syntpop, rejält uppblandad med ska. Sångare (samt avskedad bokhandlare) Andreas Svanberg gör sitt yttersta för att låta som en infödd London-bo och det fungerar, nästan hela vägen. Plastic Planet ska dock ha en stor eloge för att de tagit sig tid att hitta sitt egna sound i det svenska träsket av syntband.

Skivan innehåller fem dokument av gruppens nu sex-åriga historia. En stark första punkt på menyn är 'Would you like a drink?', tunna syntljud blippar runt den nämnda sången och party-stämningen är redan på väg. Låt nummer två heter 'Policeman' och är även den en höjdare. Låten som, för mig, drar ner betyget på skivan en aning följer i en coverversion av The Braces (?) låt 'Julie Julie', men denna glöms fort då anrättningen avslutas med hurtiga 'Big bad mama jama' (som dessutom är en live-favorit) och härligt vocoder-fyllda och Kraftwerk-doftande favoritnumret 'Bicycle helmet'.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …