Orbital – The Altogether

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, FFrr/Warner, betyg: -]

Bröderna Phil och Paul Hartnoll som utgör Orbital har alltid valt att gå sin egen väg. Sedan ravescenen föddes i början av 1990-talet har bröderna varit Technon trogen. Många grupper har följt med strömmen och vänt kappan efter vinden men inte Orbital. De har gått sin egen väg och “The Altogether” är inget avsteg.

Sedan intåget på ravescenen har bröderna fortsatt att skapa nyfiken och spännande musik. Detta det sjätte Orbitalalbumet i ordningen är inget undantag. Trots att det tog över ett år att färdigställa albumet är soundet avskalat och rent. Som tidigare är låtarna till bredden fyllda med allehanda samplingar som under vissa stunder tar allt för mycket plats. Denna ingrediens neutraliseras dock i viss mån av de emellanåt närmast Kraftwerksrena tongångarna. Även skönt avslappnade och jazzinfluerade “Pay per view” och “Funny break” har sin plats och gör att albumet blir riktigt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …