Thursday , April 18 2024

Mobile Homes – The World Will Listen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[album, SSC / Playground, betyg: -]

Gruppen har sökt efter det definitiva genombrottet men aldrig riktigt lyckats trots de mest desperata försök. Nya skivan bär titeln “The World Will Listen” vilket tyder på att dessa herrar även denna gång siktat högt, och det gör de med all rätt.

Mindre listpop och mer Mobile Homes är en enkel men bra beskrivning av albumet. Bortser man från gruppens förra platta tillsammans med Karl Bartos (ex Kraftwerk) är detta en perfekt uppföljning på albumet “Test” från 1993. Tro nu inte att det låter gammalt, tvärtom har gruppen hittat en blandning som passar bra och som känns fräsch.

Det råder dock inga tvivel om att gruppen, eller snarare låtskrivaren Andreas Brun, har en förkärlek till gruppen The Smiths. Låtar som “Stupid Thing” och “The More I Think, The Deeper I Sink” är klara bevis på detta. Dessa tillsammans med singellåten “Nostalgia” kommer med stor sannolikhet att göra att den gamla publiken hittar tillbaka, och med nya skivbolaget SSC i ryggen ligger den tyska publiken för deras fötter. Det är stort nog!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …