Saturday , January 28 2023

Lloyd Parker – Faster

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Slask Independent Media, betyg: -]

Med ett namn som Faster kanske man luras att tro att det skulle vara en tempofylld tillställning, men tvärtom så spelar detta mystiska band något av den absolut mest lågmälda pop man kan tänka sig. Besläktat med Portishead fast utan det experimentella, Saint Etienne fast med halva ljudbilden och tempot och kanske Moloko fast utan (den i och för sig uppfriskande) uppkäftigheten. Ni förstår säkert, ett par snubbar som trakterar diverse instrument som bildar en soft ljudmatta som får fungera som bas för en skör, kvinnlig stämma. Jag kan inte påstå att jag får några bestående minnen av specifika låtar på Faster, men som helhet så fungerar det här ypperligt.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …