Earthbound – Earthbound

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Fluid / Stockholm records, betyg: -]

Earthbound är en svensk grupp som här albumdebuterar med en självbenämnd dubbel-CD. Med ett omfattande promotion-arbete har redan Earthbound skaffat sig ett namn, bl a i England. Musiken påstås ligga i trance-facket men lutar friskt åt Antiloop-hållet. Det är förvisso välproducerat och skickligt men för mig blir det lite trist och kommersiellt (tjejen som hojtar 'Ibizaaa!' är bara för mycket). Därför gladde det mig att man inom gruppen uppenbarligen hade samma åsikt och lade lite mer experimentella alster i slutet på CD:n samt en bonusskiva med mer renodlade mixar. Höjdpunkter är exempelvis hårda “Relations” och mjukt svängiga och 70-talsinspirerade “We're bound”. En skiva för er som vill stödja svensk musik och uppskattar lite mer populistisk techno men inget för den hårdaste rave:aren.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …