Friday , October 18 2024
Foto: SVT

Kent återförenas för tre exklusiva spelningar 2025

Sju år efter sin avskedsspelning på Tele2 Arena återvänder Kent till scenen för tre exklusiva spelningar nästa år. Bandet meddelade nyheten via sin hemsida och sociala kanaler tidigare idag.

I en videohälsning avslöjar bandet att spelningarna äger rum på Tele2 Arena (snart Tre Arena) i mars 2025. Enligt bandets uttalande kommer fansen kunna njuta av deras mest älskade hits och livefavoriter, men de understryker samtidigt att ingen ny musik kommer att spelas in och att turnéplanerna är begränsade till dessa tre datum.

”Vi har under åren som gått sedan avskedet fått flera erbjudanden men framför allt mängder av frågor om när vi ska spela ihop igen, många från nya fans som aldrig såg oss när det begav sig. Förra hösten bestämde vi oss bara för att tiden helt enkelt var mogen, står det.”

Spelningarna är schemalagda till den 21, 22 och 23 mars 2025.

Bandet som formade en generation

Kent, bestående av Joakim Berg, Martin Sköld, Markus Mustonen och Sami Sirviö, bildades 1990 i Eskilstuna under namnet Jones & Giftet, senare Havsänglarna, innan de 1993 tog det namn som skulle göra dem legendariska. Deras självbetitlade debutalbum släpptes 1995, men det var med uppföljaren Verkligen som bandet på allvar tog plats i det svenska musiklandskapet, inte minst tack vare hitlåten ”Kräm (så nära får ingen gå)”.

Under sin aktiva period släppte Kent tolv studioalbum, och avslutade sin karriär med en storslagen avskedsturné 2016. Sista spelningen ägde rum på Tele2 Arena i december samma år, och markerade slutet på en era för en av Sveriges mest inflytelserika musikgrupper.

Trots förfrågningar från flera medier har bandet meddelat att de inte kommer ge några intervjuer inför återföreningen.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

The Jilted – ”Halcyon”

Stockholmsduons The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, är tillbaka med den nya singeln ”Halcyon”. …