Thursday , September 19 2024

Östkusten – “Mörkret bakom hörnet (Red Mecca Remix)”

För ganska exakt ett år sedan debuterade det svenska bandet Östkusten med singeln “Mindre grått”, som utsågs till en av Veckans bästa låtar av Dagens Nyheters musikredaktion. Nu följer bandet upp årets albumrelease med en ny singel och spelningar på såväl hemmaplan i Sundsvall som på festivalen Live at Heart i Örebro.

Östkustens musik är inspirerad av bland andra Joy Divison, mörk britpop och sjuttiotalets New York. Deras nya singel är dock en tung elektronisk Red Mecca-signerad remix av albumets titelspår, ”Mörkret bakom hörnet”, som så smått leder tankarna till New Orders klassiska hit ”Blue Monday”.

”Mörkret bakom hörnet” handlar om den svärta som kan uppstå när tillvaron till synes bara flyter på, men något plötsligt händer och gör att allt faller.
– Livet rullar på och i de omedvetna mönster som vävs hamnar de flesta av oss vid något tillfälle på så mörka platser att det kan vara svårt att ta sig vidare, berättar Östkustens sångare och textförfattare Jan-Erik Richnau.

Lyssna här och se gärna Östkusten live på följande ställen:
12/9 Clarion Hotel @ Live at Heart / Örebro
14/9 Slottsgatans Innergård @ Live at Heart / Örebro
21/9 Q.bar / Sundsvall

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Se Peter Hook live från utedasset

Jodå.