Monday , September 16 2024

Linda Jo Rizzo – nytolkar Tim Norell med “You’re the One”

I vintras gick Tim Norell tråkigt nog bort efter en tids sjukdom. Han var en av Sveriges främsta hitmakare, men också en av de hemligaste. Förutom att skriva låtarna till sitt eget band, Secret Service (med klassiker som “Oh Susie” och “Flash In The Night”), låg han även bakom hits för artister som Lili & Susie, Pernilla Wahlgren och Ankie Bagger. Han var dessutom del av låtskrivarteamet Norell-Oson-Bard, bestående av Tim Norell, Ola Håkansson (sångare i Secret Service) och Alexander Bard (från Army of Lovers), som kallades “de svenska Stock-Aitken-Waterman”. 

Mannen som gjort det till sin livsuppgift att lyfta fram okända åttiotalspärlor, Niclas Blyh, håller nu på att sammanställa kompilationen Night City Tribute Vol.2 (In Memory of Tim Norell). Niclas, som redan har en Secret Service-hyllning på meritlistan, beskriver det nya projektet som “tillbaka till rötterna för pbhmedia” och “en hyllning till en av Sveriges bästa låtskrivare.”

Tim Norell

Det senaste smakprovet från den kommande Norellhyllningen heter “You’re the One” och framförs av den elektroniska discodrottningen Linda Jo Rizzo.  

Niclas Blyh berättar: 
– Jag träffade Linda Jo Rizzo i oktober förra året när jag arrangerade italo disco-festivalen BEATBOXHBG23 i Helsingborg, och några månader senare när jag bestämde mig för att starta upp det här hyllningsprojektet, var min första idé att fråga henne om hon ville vara med. Jag känner mig stolt och hedrad över att hon gladeligen tackade ja, trots att hon inte var vidare insatt i vilka artister det handlade om. Sedan bad jag min gode vän Michael Lövgren, alias Milo Blue, iVarberg att producera en demo för Linda att använda för hennes sånginspelning i ZYX Studio i Tyskland. 

Linda Jo Rizzo, ZYX Studio och inte minst Niclas Blyh. Alla italovänner vet att det här är fina grejer. Lyssna nedan och läs gärna Zero Magazines intervju med Linda när du ändå är igång.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Johan Agebjörn

Johan Agebjörn – bygger broar mellan italo disco och ambient

Han har spelat keytar med Samantha Fox och samplat tågljud i djupaste Sibirien. På hans …