Friday , October 18 2024
Lejonhjärta fikar vid ett bord, pressfoto 2024
Foto: Krichan Wihlborg

Lejonhjärta – “Lethal Girl”

Västkustens sannolikt coolaste elektrorockkonstellation, Lejonhjärta, har släppt en ny singel.

Trion, som beskrivits som en korsning av Broder Daniel och Joy Division, är aktuella med mörkt elektroniska ”Lethal Girl”. Henrik Stolpe berättar:   
– Låten kom till genom ett antal sammanfallande kreativa experiment och en stark upplevelse, där jag såg en person bli illa behandlad. Det ganska ovanliga syntljudet är resultatet av att mina föräldrar skulle byta ut toppen på en flaggstång. Jag tyckte att det lät intressant när man slog på mässingsknoppen med en sked, spelade in detta och processade det i en Synclavier, med FM och resyntes. Sedan tillkom en groovig elektronisk bas från Prophet 5 och Minimoog med lite mörka gitarrer i bakgrunden. Vi ville gärna ha ett mäktigt sound och mycket tid lades därför på att få till ett stort akustiskt trumljud som matchar den drivande basen. Budskapet är att man kan behöva vara “lethal” för att överleva. 

Vill ni veta mer om Lejonhjärta? Läs då Zero Magazines intervjuer här och här

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Se Peter Hook live från utedasset

Jodå.