Vlimmer – Menschenleere

Låt oss titta lite närmare på det Berlinbaserade enmansprojektet, Vlimmer, med Alexander Leonard Donat bakom maskineriet, som kombinerar postpunk, darkwave och shoegaze för att skapa sin version av mörk atmosfärisk musik som han kallar ”darkgaze” eller ”grimwave”.

På sitt nya album, Menschenleere, har han även lagt till en dansant komponent. Resultatet blir suggestiv, tät och dramatisk klubbmusik som borde tilltala de flesta som har Joy Division och DAF i skivhyllan. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Peter Hook återförenar Monaco

Nyskrivet material.