Sunday , December 4 2022

Vlimmer – Menschenleere

Låt oss titta lite närmare på det Berlinbaserade enmansprojektet, Vlimmer, med Alexander Leonard Donat bakom maskineriet, som kombinerar postpunk, darkwave och shoegaze för att skapa sin version av mörk atmosfärisk musik som han kallar ”darkgaze” eller ”grimwave”.

På sitt nya album, Menschenleere, har han även lagt till en dansant komponent. Resultatet blir suggestiv, tät och dramatisk klubbmusik som borde tilltala de flesta som har Joy Division och DAF i skivhyllan. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

New Order So It Goes

New Order släpper ∑(No,12k,Lg,17Mif)

Jodå, den heter så.