Wednesday , July 17 2024

CATBEAR – “Rush”

Londonbandet CATBEAR, bestående av Zoe Konez och Sarah Smith, har både kallats “the hottest new indie girl band” och jämförts med Chvrches.

Med en spännande kombination av åttiotalsinspirerade syntljud, nittiotalistisk riot girl-attityd, HBTQ-medvetenhet och smart produktion skapar duon elektronisk pop som ligger helt rätt i tiden.

Deras nya singel heter ”Rush” och de beskriver den så här:
– ”Rush” är förmodligen vår mest optimistiska och entusiastiska låt hittills. Vi skrev och spelade in den i vintras i en mörk studio medan vi drömde om sommarens varma och sorglösa dagar. ”Rush” kan beskriva en förälskelse, en fest, extremsport, att ta en risk… ja, kort sagt att få en adrenalinkick. När vi spelade in den dansade vi runt i vår studio och njöt av livet.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …