Wednesday , July 17 2024

Color Theory – ”The Ambulance”

Amerikanske Brian Hazard, som i popsammanhang kallar sig Color Theory, skapade för ett antal år sedan förvirring i musikvärlden när hans låt “Ponytail Girl” fildelades och misstogs för att vara en ny singel med Depeche Mode.

Hans avslappnade respons blev “It’s pretty neat to be mistaken for your favorite band” och han drog därefter konceptet till sin spets genom att göra ett helt album med Depeche Mode-covers.

Den klassiskt skolade pianisten är nu tillbaka med en ny singel, som så smått leder tankarna till både tidigare nämnda Basildonband och Howard Jones. Låten heter ”The Ambulance” och Brian beskriver den enligt följande:

– Ever felt a sudden pain in your chest and wondered if you were having a heart attack? Your mind races, envisioning yourself on a stretcher. ”The Ambulance” explores how our thoughts and emotions can feel as urgent as a call to 911.

Snygg elektronisk popmelankoli, som ni hör här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …