Wednesday , July 17 2024

Split Vision – “Save our Souls”

Nordskånska Split Vision, alias Dan Hansson och Henric Palmqvist, har varit med ända sedan åttiotalet.

De var borta under många år, men återförenades häromåret och ligger numera på den danske eldsjälen Stig Wintendorffs skivbolag, Town and Towers Records.

Deras nya singel, “Save our Souls”, har ett medryckande beat och en snygg melodi. Innehållet är dock allvarligt. 
– “Save our Souls” handlar om en känsla av desperation och hopplöshet i en värld som håller på att falla sönder. Den uttrycker en stark önskan att fly från nuvarande omständigheter och söka skydd, samtidigt som man erkänner sin egen osäkerhet och brist på styrka. Vi hoppas att texten kan spegla de känslor som många människor kan uppleva under vissa stunder i livet, berättar de. 

Ni hör den här. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …