Foto: Daniela Gullström

Azure Blue – “Three Times the Drama”

Azure Blue, alias Tobias Isaksson, som kallats “Sweden’s gentle new wave king”, är tillbaka med den tredje singeln från sitt kommande sjätte album, The Night of the Stars.

“Three Times the Drama” är en bitterljuv och omedelbar poplåt. Tobias är redo för en sommar med djupblå sorgkant.

Han berättar: 
I början av maj gick min mamma bort utan förvarning. Förvirrade dagar av outsäglig sorg har följt och inget är sig likt. Men i hela mitt liv har jag vänt mig till musiken för lindring, så jag bestämde mig för att göra klart låten och tillägna den till min mamma.

Huvudtemat för hans kommande album är att hålla ihop i svåra tider. Ljudmässigt siktar han högt och har slagit sig ihop med mixaren Ollie Olson, som jobbat med alla från Snoop Dogg, Tupac och The Bee Gees till Robyn.

Lyssna på “Three Times the Drama” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Red Sleeping Beauty – “Caroline (I Found Love)”

Niklas Angergård, bekant från Acid House Kings, bildar tillsammans med Mikael Matsson och Kristina Borg …