The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga poplåtar i gränslandet mellan Kent, New Order och Depeche Mode, är tillbaka med den nya singeln “Black Swan” 

Den följer ungefär samma musikaliska formel, men den här gången kan vi även ana en touch av Pet Shop Boys. Tematiskt är det en dramatisk historia som handlar om “att få sitt hjärta krossat på dansgolvet Under Bron i Stockholm och inse att vad du än gör, så kommer du aldrig nå henne, eftersom hon är kär i en annan tjej.”

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Azure Blue – “Rise”

Han har kallats “Sweden’s gentle new wave king” och hans musik har beskrivits som “New …