Fever Ray 2024

Fever Ray klar för spelning på Way Out West!

I förra veckan blev det klart att Susanne Sundfør ska spela på Way Out West. Nu presenterar Göteborgsfestivalen ytterligare en elektronisk akt: ingen mindre än Karin Dreijer från The Knifes soloprojekt Fever Ray.

Ett nytt album från Fever Ray är en lika sällsynt som omvälvande upplevelse och på nya skivan “Radical Romantics” vänder den eviga formskiftaren Karin Dreijer sin utomjordiska blick mot kärlek i alla dess former. Och som alltid med Fever Ray är resultatet lika subversivt obekvämt som det är belönande. Lite som att delta i ett avancerat seminarium om queerteori på en skum klubb pulserandes av begär så lyckas de spöklikt förföriska produktionerna träffa huvudet och kroppen med samma intensiva kraft. Fever Ray spelar i Slottsskogen lördagen den 10 augusti!

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut. På söndag vid midnatt höjs priset på 3-dagarsbiljetter ytterligare en gång.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Suede spelar i Göteborg i sommar

Suede är klara för en spelning i Sverige i sommar. Den 2 juni spelar britpopbandet …