Susanne Sundfør

Susanne Sundfør klar för Way Out West!

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i Göteborg, och hittills står det klart att artister som Pulp, PJ Harvey, Queens of the Stone Age, The National och Nation of Language kommer stå på festivalens många scener. I dag släpper Way Out West ut sex nya akter som alla kommer till Göteborg i sommar –  Susanne Sundfør, Peggy Gou, The Yussef Dayes Experience, Artemas, Fabiana Palladino, Hillari, Hotline TNT och Terra.

Idag presenterade Way Out West sex nya akter till sin redan starka lineup. Bland dem hittar vi den fantastiska norska sångerskan Susanne Sundfør.

Är det något man lärt sig gällande den ständigt föränderliga Susanne Sundfør, är det att vänta sig det oväntade. I över femton år har den innovativa norska singer-songwritern modigt utforskat folk, electronica, kammarpop och experimentell musik med passionerad nyfikenhet och obestridlig talang.

Peggy Gou har hyllats och till och med fått rubriker som “världens coolaste DJ”. Hur blev det så? Svaret på frågan är inte enkelt att sammanfatta, men det involverar uthållighet, hårt arbete och en fantastisk förmåga att bygga ett oemotståndligt lapptäcke av deep house, techno och disco.

Utöver detta bjuder festivalen även på sinnesutvidgande jazz lett av mästertrummisen Yussef Dayes och hans The Yussef Dayes Experience, Göteborgs alldeles egna Terra, amerikanska shoegazebandet Hotline TNT, Paul Institute-anslutna popakten Fabiana Palladino, norsk-filippinska stjärnskottet Hillari och brittiska Artemas, vars superhit “i like the way you kissed me” i skrivande stund ligger trea på Sverigetopplistan.

– Trots att årets affisch redan kryllar av starka namn så har vi fortfarande ett 40-tal akter kvar att släppa. Dagens artistsläpp bjuder på så vitt skilda saker som eklektisk elektronisk dansmusik och gitarrbaserad Göteborgspop. Det är det här som Way Out West är och ska vara – det bästa och främsta inom en rad olika genrer och konstnärliga uttryck, säger Filip Hiltmann från festivalledningen.

Biljetter för en-, två- eller tredagars finns till försäljning via wayoutwest.se

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2024:

Fred again.. [UK] Queens of the Stone Age [US] Pulp [UK] The National [US] PJ Harvey [UK] The Smile [UK] Big Thief [US] Air play Moon Safari [FR] Sampha [UK] Barry Can’t Swim [UK] Oskar Linnros
Loyle Carner [UK] Tems [NG] Slowdive [UK] Benjamin Ingrosso
Sarah Klang
Peggy Gou [KR] The Yussef Dayes Experience [UK}
Susanne Sundfør [NO] Fabiana Palladino [UK] Terra
Artemas [UK] Jessie Ware [UK] André 3000: New Blue Sun Live [US] Markus Krunegård
L’Impératrice [FR] Ellen Krauss
Thee Sacred Souls [US] Alvvays [CAN] Amaarae [GH / US] Augustine
Nation of Language [US] Annika Norlin & Jonas Teglund
Wednesday [US] serpentwithfeet [US] Chase & Status DJ-Set [UK] Overmono [WLS] Maisie Peters [UK] Blondshell [US] Hillari [NO] Hurray for the Riff Raff [US] J Hus [UK] Elmiene [UK] Kenya Grace [UK] Karen Nyame KG [UK] Eris Drew & Octo Octa [US] Bibi Seck [BE] Hotline TNT [US] Yung Singh [UK] Muva of Earth [UK] Brimheim [FO / DK] Tkay Maidza [ZW / AUS] Glass Beams [AUS] Yaya Bey [US]

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Way Out West 2023

Way Out West – Detta var WOW!

Försöken har varit många att stoppa Way Out West, men bara pandemin har lyckats. I …