Ankomst: tillbaka med ny singel och SCALA-remix

Den elektriska popduon Ankomst, alias Mikael och Jenny från Göteborg, har sedan sitt debutalbum för ett år sedan släppt en del nytt material och nu är det dags igen.

Deras nya singel heter ”Det finns ingen annan som kan bära mitt namn” och tar upp ett viktigt ämne. Jenny berättar: 
– Vi människor förväntas alltid att vara starka. Inte känna för mycket och inte tänka för mycket. Men känslighet och tvivel kan även vara en styrka. Man ser världen och omgivningen på ett annat sätt och det finns något fint över det. Det här är en låt jag hade viljat spela upp för mitt yngre jag. Men det är också en låt som ger mig kraft och inspiration idag. 

I vanlig ordning bjuder duon på smart elektronisk pop. Mikael beskriver dock låten som ett steg i en ny riktning: 
– Vi har alltid haft en kärlek till maffiga ljud och åttiotal och denna gång halkar vi in lite mer på synthwave.

Som b-sida hittar vi en lite hårdare och mer experimentell version av låten, signerad Peter från SCALA. 
– Jag har alltid känt en viss musikalisk släktskap med Ankomst, då vi båda gör elektronisk pop på svenska. ”Det finns ingen annan som kan bära mitt namn” är det bästa jag hört med dem hittills, så jag blev smickrad när de frågade om en remix. Originalet är ganska “laid back”, men redan vid första lyssningen kände jag att jag ville göra den aggressiv och pampig, berättar han.

Ni hör den elektroniska dubbeln här:  

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

O!Dorian – funderar kring svek på nya singeln Limelight

O!Dorian – alias den livsglade frisören och schlagerdivan Emil Löfström, som beskriver sin musik som …