It´s For Us – Out Of Time

Betyg - 7

7

Postpunk med tydliga The Cure-influenser och många bra låtar.

User Rating: Be the first one !
Omslag: It's For Us - Out Of Time
Skivbolag: Novoton

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The Cure, Siouxie & The Banshees- och postpunkland. Out Of Time är It´s For Us tredje album, det består av 11 låtar och bandet har själva spelat in och producerat plattan.

Som tur är följer ett texthäfte med till lp-versionen av Out Of Time, annars hade det varit omöjligt – åtminstone för mig – att uppfatta hur bra och välskrivna texterna är. Det är nämligen väldigt svårt att höra orden Camilla Karlsson sjunger då man brassat på med reverb och/eller lagt sångrösten för långt bak i mixen. Jag hade önskat ett torrare ljud på sången så den hördes mer tydligt. Camilla sjunger ju bra och texterna är väl värda att höras så det finns ingen anledning att dölja någonting här. Live är det ju många band nu för tiden som mixar ner sin sång eller maxar reverben och varje gång jag upplever det tänker jag att de antingen försöker dölja undermåliga sånginsatser eller skäms för sina texter. It´s For Us har ingen anledning till något av detta. Och jo, jag vet att det gärna ska vara lite ”rymd” inom den här mörka genren, men det finns måtta. Hur som helst, musiken har jag ingen anledning att klaga på, och plattan innehåller ett gäng feta låtar som bör tilltala både fans av postpunk (givetvis), dreampop och gothare. Mina personliga favoriter har efter många lyssningar vuxit fram till att främst bli ”Sandy beaches” som gavs ut som första singel och vars melodi är ödsligt vacker, den bulldozertunga överkörning man kallat ”Hit the ground”, den snabba, melodiösa ”If It Wasn´t For You” och plattans svängigaste spår med absolut bästa basgång, nämligen ”Only The Brave”. Samtliga dessa ligger av någon anledning på lp:ns första sida. Bandet har skrivit allt material själva och det har de gjort bra. Det är nämligen stor variation på låtarna här och detta utan att man tappat fokus eller fallit utanför vad som passar genren. Snyggt jobbat!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Norges bästa liveband startar Europaturnén i Stockholm

Tio år efter en utsåld avskedsturné återuppstod Kaizers Orchestra i höstas och fortsatte på samma …