Thursday , April 18 2024
Chase & Status

Elektroniskt till Way Out West!

Way Out West, festivalen som intar Göteborg mellan den 8-10 augusti i år, har hittills gjort klart med storheter som Fred again.., Queens of the Stone Age, PJ Harvey och Pulp. Nu  fylls programmet på med akter som befinner sig under det genremässiga träd som är elektronisk musik. Chase & Status DJ-set [UK], Nation of Language [US], Overmono [WLS], Bibi Seck [BE], Karen Nyame KG [UK], Eris Drew & Octo Octa [US] och Yung Singh [UK] till Slottsskogen och Way Out West.

Chase & Status
Ända sedan Chase & Status äntrade scenen 2008 har de betraktats som en av den engelska scenens mest centrala förvaltare av det arv som lämnades av akter som Prodigy. Men trots att Chase & Status karriär har varit både lång och framgångsrik måste ändå det senaste årets prenumeration på de brittiska listorna betraktas som anmärkningsvärd.

Nation Of Language 2024
Nation of Language

Nation of Language
Men ett 10 tal låtar på Zeros Topp 30 lista kan den New York baserade trion Nation of Language inte ha undgått någon Zero-läsare. Fyra år efter släppet av deras oväntat självsäkra debutalbum har Nation of Language lockat till sig en snabbt växande internationell publik med sin dansanta och passionerade tolkning av genrerna new wave, post-punk och shoegaze. Efter den kritiska framgången med deras första LP “Introduction, Presence” fick deras uppföljare från 2021, “A Way Forward”, dem att nå en bredare publik – vilket ledde till deras debut på The Late Show med Stephen Colbert och en rad slutsålda turnéer – och deras album från 2023, “Strange Disciple”, har fortsatt denna fart genom att ta Rough Trades eftertraktade förstaplats som årets album. Nu en given favorit högt upp på listorna över de bästa liveakterna de senaste åren, fortsätter bandet att ladda framåt med syntar i spetsen mot sitt senaste kapitel som en populär festivalakt.

Overmono
Walesiska duon Overmono gjorde en mindre men succéartad spelning i Slottsskogen redan förra året och de får nu en ny chans med full produktion. Innan det sker kommer dessutom ny musik att finnas till hands – hiten “stayinit” som de gör tillsammans med Way Out West-bekantingen Fred again.. och Lil Yachty är bara en försmak.

Eris Drew & Octo Octa
När Eris Drew & Octo Octa [US] först möttes 2017 var kontakten lika omedelbar som djup. Och när två av den underjordiska housemusikens mest ansedda producenter bestämmer sig för att samarbeta blir resultatet, som förväntat, fantastiskt.

Utöver detta har festivalen även gjort klart med en av Belgiens mest eftertraktade DJ:s Bibi Seck [BE], mångsidiga DJ:n Yung Singh [UK] och The Goddess of Rhythm – Karen Nyame KG [UK].

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

Klara artister för Way Out West 2024

Fred again.. [UK] Queens of the Stone Age [US] Pulp [UK] The National [US] PJ Harvey [UK] The Smile [UK] Big Thief [US] Sampha [UK] Barry Can’t Swim [UK] Benjamin Ingrosso
Loyle Carner [UK] Slowdive [UK] André 3000: New Blue Sun Live [US] Markus Krunegård
L’Impératrice [FR] Ellen Krauss
Thee Sacred Souls [US] Alvvays [CAN] Amaarae [GH / US] Augustine
Nation of Language [US] Wednesday [US] serpentwithfeet [US] Chase & Status DJ-Set [UK] Overmono [WLS] Blondshell [US] J Hus [UK] Elmiene [UK] Kenya Grace [UK] Karen Nyame KG [UK] Eris Drew & Octo Octa [US] Bibi Seck [BE] Yung Singh [UK] Muva of Earth [UK] Tkay Maidza [ZW / AUS] Glass Beams [AUS] Yaya Bey [US]

Fler akter tillkommer löpande fram till festival.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Blur

Blur klara som första huvudakt på Way Out West 2023!

Way Out West återvände med dunder och brak förra året efter två års paus. Solen …